YGS-2017 Matematik Çözümleri

Etiketler :
YGS-2017 soruları 2016 yılına göre okuma ve anlamaya dayalı sorular biraz daha zorlaştırılmış olmakla birlikte genel olarak lise müfredatı içerisinde yapılabilecek olan sorulardan oluştuğu gözlemlenmiştir. Sınava Matematik özelinde bakıldığında, soruların okuma ve anlamaya dönük olarak yorumlama kabiliyetini öne çıkarma amaçlı olduğu söylenebilir. 
Geometri sorularının adedinin geçmiş senelere göre arttırılarak, 11 olduğunu söylemek bu sene yapılan en farklı değişiklik olarak gözümüze çarpar. Soru dağılımı genel olarak 9.sınıf seviyesinde olmakla birlikte 10.sınıf Matematik konularından da 9.sınıf ağırlığına göre az da olsa karşımıza çıkmıştır. 2017 YGS'de Karmaşık Sayılar, Trigonometri, Binom gibi konulardan soru sorulmamıştır. Ünite ve konu analizi olarak aşağıdaki konu başlıklarından belirtilen sayı adedince sorular sorulmuştur.


YGS-2017 MATEMATİK 2017
Temel Kavramlar 3
Rasyonel Sayılar 1
Sıralama 1
Basit Eşitsizlikler 1
Mutlak Değer 1
Üstlü İfadeler 2
Köklü İfadeler 1
Çarpanlara Ayırma 1
Oran-Orantı 1
Problemler 11
Fonksiyonlar 1
Kümeler 2
Olasılık 1
İstatistik-Grafikler 1
Polinomlar 1
Üçgenler 2
Dörtgenler 2
Çokgenler 1
Çember ve Daire 2
Katı Cisimler 2
Analitik Geometri 1
Vektörler 1
TOPLAM 40

YGS-2017 Matematik Sorularının PDF üzerinde çözümleri yapılmış olup öğrencilerimizin istifadesine sunulmuştur. YGS 2017 Matematik çözümlerine ulaşmak için tıklayınız (PDF). Soruların çözümsüz orjinal haline ulaşmak için ÖSYM web sayfasını ziyaret ediniz.

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar