Genişletilmiş Reel sayılar kümesinde limit

Etiketler :
Genişletilmiş Reel sayılar kümesinde limit işlemleri yapılırken önce Genişletilmiş Reel Sayılar kümesinin özelliklerinin bilinmesi gerekir. Aşağıdaki örnekleri incelediğinizde bu küme üzerinde limit işlemleri yapmak daha kolay hale gelecektir.
Kesirli biçimde verilen polinom fonksiyonların limit incelemesi yapılırken paydayı sıfır yapan kritik noktalara dikkat edilmelidir. Bu kritik noktada limit alınırken sağdan ve soldan limit değerleri bulunarak bir sonuca varmak gerekir.
Aşağıda verilen konu ile ilgili örnekleri incelemeniz genişletilmiş reel sayılar kümesinde limit kavramını anlamanıza yardımcı olacaktır. Yukarıda verilen kuralların nasıl örneklerde kullanıldığına dikkat ediniz. Grafikler üzerinde de bazı fonksiyonların limitlerinin nasıl bulunduğu gösterilmiştir.

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar