Din kardeşinin ihtiyacını karşılamak

Etiketler :
Allahü Teâlâ’nın kullarına iyilik etmeye, güler yüz, tatlı dil ve güzel huy ile onlara kolaylık göstermeye çalısınız! Bu çalışmanız, Allahü Teâlâ’nın rızasını kazanmanıza ve ahirette yüksek derecelere kavuşmanıza sebep olacaktır. 

Hadis-i şerifte, 
(İnsanlar Allahü Teâlâ’nın kullarıdır. Kullarına iyilik edenleri çok sever) buyuruldu. 

Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamanın ve onları sevindirmenin ve güzel huylu ve yumuşak ve sabırlı olmanın faziletini ve sevaplarını bildiren hadis-i şeriflerden bazılarını paylaşalım. 


(Müslüman, Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez. Onu sıkıntıda bırakmaz. Kardeşine yardım edene, Allahü Teâlâ yardım eder. Kardeşinin sıkıntısını giderenin, Allahü Teâlâ kıyamet günü sıkıntısını giderir. Bir Müslümanı sevindireni, Allahü Teâlâ kıyamet günü sevindirir.) 

(Din kardeşine yardım edenin yardımcısı, Allahü Teâlâ’dır.) (Allahü Teâlâ, bazı kullarını insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yaratmıştır. Dertli olanlar, bunlara sığınırlar. Bunlar kıyamet gününün azabından emindirler.)

(Allahü Teâlâ, bazı kullarına çok nimetler vermiş, bunları dertli kullarına derman için sebep yapmıştır. Bu nimetleri muhtaç olanlara vermezlerse, ellerinden alıp, başkalarına verir.) 

(Bir kardeşinin ihtiyacını karşılayana, on sene itikâf sevabı verilir. Allah rızası için bir gün itikâf eden ile Cehennem ateşi arasında üç hendek uzaklık vardır. İki hendek arası, sark ile garp arası gibi uzaktır.)

(Bir din kardeşinin ihtiyacını karşılayan kimseye Allahü Teâlâ, yetmiş beş bin melek gönderir. Sabahtan aksama kadar onun için dua ederler. Aksam ise, sabaha kadar dua ederler. Her adimi için bir günahı affolur ve bir derece yükseltilir.

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar